TaylorMade P790 G4 Stål RH (Höger) i gruppen Golfklubbor / Järnset hos Golfhandelen Strömstad AB (N27801)
TaylorMade P790 G4 Stål RH
TaylorMade P790 G4 Stål RH (Höger)
TaylorMade P790 G4 Stål RH (Höger)
TaylorMade P790 G4 Stål RH (Höger)
TaylorMade P790 G4 Stål RH (Höger)
TaylorMade P790 G4 Stål RH (Höger)
TaylorMade P790 G4 Stål RH (Höger)
TaylorMade P790 G4 Stål RH (Höger)
TaylorMade P790 G4 Stål RH (Höger)
TaylorMade P790 G4 Stål RH (Höger)
TaylorMade P790 G4 Stål RH (Höger)

Taylormade

TaylorMade P790 G4 Stål RH (Höger)

En av de mest sålda järnklubborna genom tiderna är tillbaka i nytt utförande! Generation 4 av TaylorMade P790 är järnklubborna som passar ett brett spektrum av spelare från de med högre-medel hcp till låg hcp. 

Elegant och minimalistisk estetik utöver det vanliga är ett kännetecken för P·790-serien och den senaste modellen är inget undantag. Nytt för 2023 är designteamets band av Tour Satin över Pearl Chrome-finishen som ger en sån där look som gör att det vattnas i munnen.

De här järnklubborna handlar dock inte så mycket om utseendet som om det som inte syns.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning: 13599 kr
6
 
 
 
Antal: 

Information

"Nya P790 är Golfhandelens favorit-järn för 23/24 säsongen! TaylorMade har genom Ai-teknik lyckats hålla de korta järnen i mer traditionella loft som ger maxad kontroll utan att göra avkall på längden, medans de längre klubborna ger ordentlig längd även vid dåliga träffar. Så nära perfektion man kan komma i denna kategori järn!"
- Golfhandelens TM Master Fitter

_____________________________

UTIFRÅN OCH IN

Innan vi tittar närmare på den interna tekniken som utgör kraften i de nya klubborna ska vi först gå igenom hur den allmänna designen spelat en avgörande roll för att bestämma varje järnklubbas interna struktur.

"P·790 är en skön kombination av konst och ingenjörsvetenskap . Lockelsen handlar inte bara om den rena designen och det visuellt tilltalande intrycket, utan även om den högpresterande maskinen på insidan”, säger Matt Bovee, Director of Product Creation for Irons. ”Det är ett komplett paket med en idealisk kombination av extern elegans och intern kraft.”

Utveckling av golfklubbor är ett ständigt givande och tagande i att skapa, flytta och optimera massa. Så fort något ändras i en del av järnklubban påverkas prestandan. Innan vi kunde börja arbeta med den interna konstruktionen i nya P·790 behövde vi ta reda på hur mycket massa som var tillgänglig för att flytta runt i varje enskilt huvud. Det här påverkas av den externa formen så det var avgörande att vi hade koll på det för att lyckas nå vårt mål. Alla element, från topplinjens visuella intryck till sulan, behövde falla på plats.

TROLLADE FRAM MASSA

Ett gram kan betyda väldigt mycket när man konstruerar golfutrustning. Med P·790 fick vi fram så mycket som åtta gram i vissa klubbor, och när man ger ingenjörerna så mycket massa att arbeta med kan de åstadkomma en del riktigt kreativa saker. Var kom då all den där extra massan från? Så här trollade vi fram massan.

Thick-Thin-konstruktion – Det här är första gången vi använt en Thick-Thin-konstruktion i P·790. Vaxkakeliknande snitt över den interna bakre väggen tog bort vikt från ytan ovanför träffzonen. Det här gav ingenjörerna möjlighet att strategiskt placera mer vikt lägre i klubbhuvudet för att uppnå exakta prestandaegenskaper.

SpeedFoam™ Air – SpeedFoam har ända från början varit en viktig faktor för känsla och prestanda i P790. Det egenutvecklade uretanmaterialet fyller den ihåliga konstruktionen och dämpar vibrationer i träffen för att ge känsla som i en smidd järnklubba. Den lättare ”Air”-versionen sparar också vikt som kunnat omfördelas smart.


Alla klubbhuvuden är unika

Teamet satte upp ett specifikt mål för varje enskilt huvud. För de långa järnen (J3–J4) var målet att öka utgångsvinkeln. För mellanjärnen var det ökat motstånd mot vridning och utökat COR-område (sweetspot). För scoring-klubborna handlade det om kontroll, bollbana och optimal backspinn.

För att bestämma den idealiska interna massafördelningen i varje klubbhuvud vände vi oss till en kraftfull resurs som används i verksamheter i hela världen. Artificiell intelligens. Med en ekvation som innehåll vårt önskade resultat, användning av olika material och massa som kunde omfördelas tog vi fram en AI-baserad massaoptimering i varje enskilt P·790-huvud. Det här säkerställde att vartenda gram placerades strategiskt för att leverera bästa möjliga resultat för den specifika klubban.

Resultatet? De interna strukturerna ser mer ut som ett Rorschachtest än en järnklubba med massor av kraft. Du kan dock vara lugn, massans placering är allt annat än slumpmässig – och syftet är inte en tolkningsfråga.

Skaft:
True Temper Dynamic Gold

#NummerLoft
#421°
#523.5°
#626.5°
#730.5°
#835°
#9 40°
PW45°


Artikelnr: N27801

Andra köpte även

Titleist Vokey SM9 Tour Chrome RH (Höger)
37
1199 kr 1899 kr
Titleist T100 2021 Stål RH (Höger)
25
8999 kr 11999 kr
Titleist Vokey SM10 Nickel LH (Vänster)
9
1999 kr 2199 kr
Titleist T100S 2021 Stål RH (Höger)
25
8999 kr 11999 kr

Se fler varor

Logga in